Tractor Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I picked this up at our local junk-yard today... Anyone have any idea what I found ???

<img src=http://user.pa.net/~kbeitz/Post-em/unknown.jpg>
 

·
EX Super Mod
Joined
·
5,317 Posts
Thats odd

Is that a valve lifter on the out side of the motor:question: Its old maybe came off of a old mini bike or one of them bikes that you had to pedal to get it started. That about all i can think of.
Jody
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Hey Kevin - That looks like the spark plug is in great shape. The rest of it might make a good anchor. LOL. Herb
 

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Hey.... I will get this thing running...
I will take it to work where I have to much time doing nothing...
 

·
EX Super Mod
Joined
·
5,317 Posts
Ok Argee here it is

Here is Kevins new motor
Jody

<img src=http://www.hpphoto.com/servlet/LinkPhoto?GUID=4e0d21f6-5167-1091-2b39-460e59934f6e&size=>
 

·
Tractor Lover
Joined
·
4,461 Posts
Re: Thats odd

Originally posted by jodyand
Is that a valve lifter on the out side of the motor:question: Its old maybe came off of a old mini bike or one of them bikes that you had to pedal to get it started. That about all i can think of.
Jody
My guess is it's a compression release. That box must be the air filter. Wonder what the RPM's are.
 

·
EX Super Mod
Joined
·
5,317 Posts
Re: Re: Thats odd

Originally posted by Argee
My guess is it's a compression release. That box must be the air filter. Wonder what the RPM's are.
No that has to be a valve if you look on the side of that one there is another one that don't have the spring and rocker arm.
Jody
 

·
Registered
Joined
·
977 Posts
the size looks right to be a wash machine engine. it likely only had the 1 rocker arm for exhaust the intake valve had a light spring used vacuum to open it. box looks like it would have been the fuel tank so the engine would mount with the cylynder horizontal.
 

·
Tractor Lover
Joined
·
4,461 Posts
Re: expensive fix

Originally posted by Kevin Beitz
expensive fix
Actually I'm saving $5.00 per month. I was just surprised when I logged in to TF.com using the new ISP that your pictures showed up. I don't know why, but who cares, it's working.
:grapevine
 

·
EX Super Mod
Joined
·
5,317 Posts
Re: Hey Kevin!

Originally posted by Argee
I finally fixed the problem of not being able to load your pictures. I change my service provider! :smiles:

That great so it was your IP that was the problem:duh:
Jody
 
1 - 18 of 18 Posts
Top