New Holland 845 Baler problems

Discussion in 'Crops & Garden' started by rk0982, Aug 20, 2011.

  1. rk0982

    rk0982 New Member

    3
    Nov 7, 2010
    Hi I have a New Holland 845 Baler and I started to bale hay it keeps plugging up. Oncce it gets alittle hay in the baler it plugs right up. Does any know what may be causing this. I was going in 1st gearto make sure i wasnt going to fast but it didnt help. I got the baler 2 years ago it worked fine the first time it was used the second time it would plug up once in awhile but now you cant even use it. Any help would be greatly appreciated
     
  2. Country Boy

    Country Boy Bovi-Sapiens

    Mar 18, 2010
    Is the pickup unit plugging up or the bale chamber? From what I found online, it is a chain baler rather than a roller or belt baler. Are the chains in good shape? Are they lubricated properly? One forum had a suggestion to make sure the floor wasn't rusting through as it could cause the floor chain to run incorrectly. I don't have personal experience with a chain baler as all I have used is a Hesston belt baler, so I can't help you other than to say check everything out thoroughly.
     

  3. rk0982

    rk0982 New Member

    3
    Nov 7, 2010
    it is plugging up in the pickup unit. i tightened 4 of the 7 chains up the other 3 couldnt be tightened anymore. I tried unplugging and emptying the baler again and it will start to make a bale then it plugs up after it gets hay in the back of the baler. I appreciate the help.
     
  4. Country Boy

    Country Boy Bovi-Sapiens

    Mar 18, 2010
    If the three chains can't be tightened, you may have to remove a link to get them tightened properly. A loose chain could be causing your issues. Also, if you don't have a manual for the unit, I'd recommend getting one. I had tons of issues with my New Holland 499 Haybine, but after I got the manual and went through and adjusted everything properly, it now runs like clockwork. Don't discount the little things, as they can sometimes be the cause of many headaches. For instance, my Haybine kept plugging and slugging when cutting hay. I tried messing with reel speeds, reel position, tractor speeds, etc. Nothing helped. Then I replaced a few missing tines on the reel and it suddenly worked great. Could have saved myself hours of trouble had I just replaced them first.
     
  5. rk0982

    rk0982 New Member

    3
    Nov 7, 2010
    ok thanks i ordered a manual for it. I appreciate your help
     
  6. Country Boy

    Country Boy Bovi-Sapiens

    Mar 18, 2010
    If its anything like my Haybine manual, there should be a troubleshooting section. That should give you a good place to start with finding your problem. Good luck!
     
  7. jus_ta_cowboy

    jus_ta_cowboy New Member

    1
    Dec 16, 2012
    no moisture

    had the same problem and the answer is the hay is too dry let the overnite dew get on it and try it again this type of baler has to have a certain amount of moisture to bale right